Az én városom Dunaföldvár

2019.02.15


Dunaföldvár

Ez az összetett szó, számunkra együtt jelenti a múltat a jelent és a jövőt. Sok- sok Duna-parti városban járva azt tapasztalhatjuk, hogy otthonosságával és természeti szépségeivel egyik sem veheti fel a versenyt. A parton sok ember megfordul télen és nyáron is, a felnőttek és gyerekek is egyaránt találnak maguknak valamilyen elfoglaltságot. Nagyon jó benne, hogy néhány városi rendezvényt is tartanak itt.

Dunaföldvár városának egy jelentős turisztikai célpontja a Dunaföldvári Vár, gyönyörű panoráma tárul a szemeink elé az építmény tetejéről.

Elődeink példája nyomán felfedezhetjük e város bőséges tárházát : Sárdy János kántortanító, Beszédes József vízépítő mérnök, Oszoli Piroska festőművész, Magyar László Afrika kutató. De a jelenben Lukácsy Miklós író, Koffán Károly festőművész, és Kiss Éva keramikus. Nekünk itt élőknek e sok gyönyörűség megszokott és természetes és csak akkor döbbenünk rá milyen kincs is van a ,,kezünkben'' amikor mások irigykedve dicsérik a mi városunkat.

A város különböző pontjain találhatóak éttermek,cukrászdák és családi vállalkozások .A városban sok emlékmű és templom található.

(Mindegyik saját kép)

Készítették: Beszedes József Általános Iskola 8.a

Kiss Virág

Csigi Alexandra

Mittág Jázmin

Bucz Viktória